Politica de confidențialitate

Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal

Confidentialitatea datelor este extrem de importanta pentru  Matex Top Concept S.R.L. si site-ul pe care il administreaza,www.lara-shop.ro, si ne dorim sa fim cat mai transparenti si deschisi in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal. Politica descrie motivele si modul in care colectam si utilizam datele cu caracter personal in calitate de operator si ofera informatii referitoare la drepturile individuale.

La nivelul Uniunii Europene a fost adoptat Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR), in vigoare incepand cu data de 25 mai 2018. Acesta stabileste cadrul legal, unitar la nivelul Uniunii Europene privind modul in care operatorii de date cu caracter personal pot sa prelucreze aceste date. Regulamentul consolideaza drepturile persoanelor vizate in contextul evolutiei tehnologiei si a multiplelor posibitiati de prelucrare a datelor cu caracter personal prin mijloace fizice si prin mijloace electronice.

Cine suntem ?

MATEX TOP CONCEPT SRL sau ”Noi ” („noua” sau „al nostru” ) este persoana juridica romana cu sediul in Municipiul Curtea de Arges, Str Episcop Nichita, Bl. A20, Sc. F, Ap.94, Jud. Arges, Romania, avand Cod Unic de Inregistrare (CUI) nr. RO 39890486, societate înregistrata la Oficiul Comertului cu numarul J03 /1849 /2018. Adresa site-ului web este: www.lara-shop.ro.

Ce date personale colectam, care sunt persoanele vizate si de ce le colectam ?

Datele cu caracter personal reprezinta toate informatiile referitoare la persoanele in viata identificate sau care pot fi identificate. Cand ne referim la „dvs.” „tu” sau „ale tale/dvs.” in prezenta politica, ne referim la persoana care este subiect al prelucrarii datelor cu caracter personal.

MATEX TOP CONCEPT S.R.L., prin intermediul site-ului www.lara-shop.ro, prelucreaza datele cu caracter personal in diferite scopuri, iar mijloacele de colectare, temeiul legal de prelucrare, utilizare, divulgare si perioadele de pastrare pentru fiecare scop pot diferi.

Noi colectam datele personale care ii privesc peclientii, colaboratorii si partenerii MATEX TOP CONCEPT S.R.L. In scopul desfasurarii activitatii noastre, MATEX TOP CONCEPT S.R.L. incheie acorduri contractuale cu diversi clienti si parteneri, ca de exemplu furnizori de produse si servicii, situatie in care trebuie sa prelucram datele cu caracter personal in scopul furnizarii serviciilor noastre. Cu aceasta ocazie, le solicitam clientilor, colaboratorilor si partenerilor nostri sa furnizeze doar informatiile necesare pentru indeplinirea obligatiilor contractuale asumate.

Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram:

  1. Pentru înregistrarea unui client nou/potential client

Crearea unui cont de client in magazinul online (pe site-ul www.lara-shop.ro,) se poate realiza furnizand urmatoarele date personale: nume, prenume, e-mail, parola.

Crearea unui cont va permite sa va accesati datele pe care le-ati furnizat, inclusiv istoricul cumparaturilor, si sa uzati de unele drepturi legate de procesarea datelor. Furnizarea datelor personale pentru acest scop nu este obligatorie, dar este necesara pentru a respecta contractul de vanzare stabilit între dvs. si MATEX TOP CONCEPT SRL care se perfecteaza odata ce ati acceptat Termenii si conditiile publicate pe site-ul nostru.

  1. Pentru conectarea clientului existent la contul propriu

Conectarea în contul de client se efectueaza prin inserarea e-mail-ului si a parolei in sectiunile de pe site-ul nostru predefinite in acest sens. Va informam ca stocam si utilizam aceste date pentru a identifica în mod corect clientul în baza noastra de date si pentru a putea oferi corespunzator serviciile noastre în magazinul online.

  1. Pentru efectuarea de cumparaturi în magazinul online

Cumparaturile se pot efectua pe site-ul magazinului online www.lara-shop.ro, dupa ce sunt acceptate în mod expres si prealabil Termenii si Conditiile magazinului online.

Pentru comenzile online vom prelucra urmatoarele date: nume si prenume, numar de telefon, e-mail, adresa de livrare completa, adresa de facturare, precum si informatii care ne sunt necesare administrarii comenzii: metoda de livrare, metoda de plata, inclusiv date cu privire la comanda plasata (precum: produsul dorit/ produsele dorite, dimensiuni în cazul produselor personalizate).

  1. Pentru efectuarea platii cumparaturilor/ restituirea platii în caz de retur de produs/ anulare comanda

Detaliile cardului pe care îl folositi pentru plata cumparaturilor din magazinul online www.lara-shop.ro nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre societate, ci doar de catre entitatea prin intermediul careia efectuati plata (Netopia Payments). Doar în caz de retur al produsului ori anulare/retragere din contract vom prelucra datele dvs. bancare afiliate.

Societatea noastra prelucreaza doar urmatoarele date personale pentru a putea identifica în mod corect comanda dvs: nume, prenume, ID comanda, data initierii si a finalizarii tranzactiei, ID tranzactie, status plata, suma tranzactionata si, în caz de retururi sau anulari/retrageri din contract: nume banca si IBAN–ul necesare pentru restituirea sumei achitate. In aceasta ultima situatie, contul IBAN va fi solicitat numai dupa ce ne veti informa despre returnarea produselor achizitionate.

  1. Pentru livrarea produselor catre clienti

Livrarea se va face prin persoane împuternicite, respectiv prin SAMEDAY CURIER, iar datele personale prelucrate în acest scop sunt: nume, prenume, adresa completa de livrare, numar de telefon, valoarea sumei platibila cu ramburs (dupa caz).

  1. Pentru asistenta si consultanta personalizata

Atunci cand solicitati suportul nostru la numarul de telefon 0743.270.333 sau prin transmiterea de e-mail-uri pe adresa office@lara-shop.ro referitor la contul de client, respectiv pentru primirea consultantei specializate cu privire la comenzile pe care le plasati în magazinul online, identificarea va avea loc prin confirmarea urmatoarelor date personale: nume, prenume, adresa de e-mail, ID comanda. Aceleasi date le vom prelucra si în vederea solutionarii potentialelor reclamatii.

Prelucrarea acestor date este necesara pentru executarea unui contract la care dvs., in calitate de client si persoana vizata, sunteti parte sau pentru a face demersurile necesare deschiderii unui cont, la cererea dvs., înainte de încheierea unui contract. De asemenea, dupa deschiderea contului in magazinul online sau dupa realizarea unei cumparaturi de pe site-ul nostru, prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract.

Pot exista si anumite situatii in care o parte din prelucrari vor avea loc în temeiul consimtamantului dat de dumneavoastra, cum sunt cele legate de newsletter. De asemenea, prelucarea datelor dvs. cu caracter personal se poate realiza si pentru indeplinirea de catre MATEX TOP CONCEPT S.R.L. a unor obligatii legale sau a unor obligatii care decurg din dispozitiile institutiilor/ autoritatilor publice.

Va informam ca procesul de colectare a datelor cu caracter personal este realizat cu respectarea principiilor legalitatii, transparentei si corectitudinii, în trei moduri specifice:

  • cand navigati pe site-ul www.lara-shop.ro este posibil sa fie furnizate: broswerul de pe care ne-ati vizitat, adresa de IP a calculatorului dumneavoastra, datele protocolului https,
  • prin crearea unui cont de client in sectiunea existenta pe site si conectarea ulterioara la acest cont de client sau prin transmiterea de e-mail-uri, inclusiv în procesul plasarii de comenzi sau cereri de oferta pentru produsele noastre ori cand dumneavoastra solicitati informatii despre acestea,
  • cand ne contactati în mod direct prin telefon, pentru consultanta personalizata sau alte solicitari / reclamatii.

Scopurile generale pentru care colectam si utilizam datele dvs. cu caracter personal:

Aceste date personale vor fi utilizate în scop contractual, pentru transmiterea de informatii comerciale, confirmari privind înregistrarea / livrarea comenzilor, situatii financiare în legatura cu raporturile contractuale (facturi scadente/ diferente de plata), inclusiv pentru completarea datelor privind expeditia produselor inscrise pe facturile emise de societate etc. Astfel de scopuri au in vedere:

  • cereri de oferte/comenzi: utilizam datele dumneavoastra personale pentru a finaliza si administra cererile/comenzile dumneavoastra; 
  • serviciul clienti: utilizam datele dumneavoastra personale pentru a va oferi suport, pentru a solutiona si a va raspunde în timp util la întrebarile, reclamatiile sau solicitarile dumneavoastra, în functie de canalul de comunicare prin care alegeti sa ne contactati; 
  • alte comunicari: vor exista situatii în care vom lua legatura prin e-mail, posta, telefon sau SMS, în functie de datele de contact pe care le transmiteti si mijloacele de comunicare pe care le utilizam la un moment dat. Ar putea exista o serie de motive pentru aceste comunicari: pentru a va notifica în legatura cu o comanda, pentru a va informa cand un produs a reaparut in stoc, cand avem perioade de reduceri etc.
  • motive de natura juridica: în anumite situatii va trebui sa utilizam datele personale furnizate pentru a solutiona disputele juridice sau reclamatiile, în masura în care acest lucru este prevazut de lege.

Prelucrari în scop de marketing

  • Atunci cand bifati optiunea “Abonare la Newsletter” care va fi publicata pe site-ul nostru (de ex. pe pagina principala sau dupa crearea contului), noi va vom trimite informatii comerciale despre produsele oferite spre vanzare pe adresa de e-mail furnizata de dvs. 
  • Daca va veti abona la newsletter folosind o fereastra de tip pop-up care apare in pagina principala din site-ul www.lara-shop.ro, noi va vom trimite informatii comerciale despre produsele oferite spre vanzare pe adresa de e-mail furnizata de dvs. 

În ambele cazuri putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. în timpul vizitarii site-ului nostru www.lara-shop.ro pentru a va personaliza experienta online si pentru a va pune la dispozitie oferte adaptate nevoilor dvs. Mai multe detalii în acest sens va oferim în sectiunea Cookie-uri, conform Politicii de cookie-uri.

Va aducem la cunostinta faptul ca temeiul legal al prelucrarii datelor cu caracter personal în scopuri de marketing, primire newslettere (care se efectueaza prin abonare si, respectiv, prelucrarea adresei dumneavoastra de e-mail), lansari de produse, oferte în scop de fidelizare si altele asemenea este conferit de consimtamantul dvs. prealabil oricarei comunicari, expres, voluntar, liber si exprimat în cunostinta de cauza din partea dumneavoastra. Consimtamantul pentru aceste operatiuni se considera acordat prin bifarea corespunzatoare a campurilor dedicate acestui scop si marcate in mod corespunzator pe pagina noastra de internet si in magazinul online si poate fi retras în orice moment prin transmiterea unui e-mail clar si concis la adresa office@lara-shop.ro sau dand click pe linkul Dezabonare” pe care îl trimitem în fiecare e-mail cu informatii comerciale. Retragerea adresei de email nu afecteaza în vreun fel corectitudinea procesarii datelor în perioada anterioara dezabonarii.

Nu prelucram în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor cu caracter personal în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa prelucram date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

Va informam asupra faptului ca, daca vom utiliza mijloace automate pentru a prelucra date cu caracter personal care produc efecte juridice sau va afecteaza într-un mod substantial, vom implementa si masuri adecvate pentru a va proteja drepturile si libertatile.

Cand utilizati si accesati pagina noastra de internet, vom plasa un anumit numar de fisiere cookie in browser-ul dumneavoastra web. Folosim cookies in urmatoarele scopuri:

 pentru ca web site-ul nostru sa functioneze corespunzator si sa raspunda cerintelor de accesare ale utilizatorilor;

 pentru furnizarea statisticilor care ne sunt necesare in vederea imbunatatirii functionalitatilor si a continutului paginii noastre de internet.

Mai multe informatii despre politica noastra de cookies regasiti in sectiunea dedicata acesteiea, pe site-ul nostru www.lara-shop.ro.

Cu cine partajam datele dumneavoastra?

Datele dumneavoastra sunt utilizate in cadrul MATEX TOP CONCEPT S.R.L.. Nu transmitem, nu vindem si nu cedam tertilor datele dumneavoastra in scopuri de marketing. Datele transmise unor terti sunt utilizate numai pentru a va oferi serviciile noastre sau pentru a ne indeplini obligatii legale (de exemplu cele de raportare financiara si fiscala, investigarea unor fapte de catre autoritati).

Cu titlu de exemplu, putem comunica datele cu caracter personal companiilor care ne ofera suport in desfasurarea activitatii noastre (de ex. furnizorii de servicii de curierat), furnizorilor de servicii profesionale (de ex. servicii de contabilitate, avocati, institutiilor de credit pentru realizarea platilor).

Unde se stocheaza datele?

Datele cu caracter personal procesate de catre MATEX TOP CONCEPT S.R.L.sunt stocate si arhivate pe serverele din Romania, in conditii de securitate asigurate de furnizorul de servicii de gazduire. In cazul in care este necesara transmiterea datelor cu caracter personal in alte tari din Spatiul Economic European (SEE) sau in afara acestuia, ne vom asigura ca prelucrarea se va realiza in conformitate cu legislatia in vigoare, fiind in siguranta si permanent monitorizate.

In situatia putin probabila a transferurilor de date in afara SEE, MATEX TOP CONCEPT S.R.L.va utiliza clauzele contractuale standard ca garantii pentru tarile care duc lipsa de o decizie privind caracterul adecvat al protectiei din partea Comisiei Europene.

Cat timp se pastreaza datele?

Vom stoca datele personale atat timp cat este necesar si in concordanata cu reglementarile aplicabile domeniului nostru de activitate pentru a indeplini scopul pentru care sunt colectate si prelucrate acestea. Intervalul pentru care pastram datele personale variaza in functie de normele aplicabile in fiecare caz in parte. Avem dreptul si datoria de a stoca o serie de informatii si date, inclusiv date cu caracter personal, cu luarea in considerare si a obligatiilor stabilite prin reglementari specifice.

Ce drepturi aveti asupra datelor dumneavoastra?

Dreptul la acces

Persoana vizata are dreptul de a solicita MATEX TOP CONCEPT S.R.L.informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucreaza despre aceasta.

Dreptul la portabilitate

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati transmis intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a solicita transmiterea acestor date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:

a. prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, in temeiul art. 6 alin. (1) lit. (a) sau al art. 9 alin. (2) lit. (a) din GDPR, sau pe un contract, in temeiul art. 6 alin. (1) lit. (b) din GDPR;

b. prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Dreptul la rectificare

Aveti dreptul sa solicitati rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.

Dreptul la stergerea datelor

Aveti dreptul sa stergeti oricand orice date cu caracter personal prelucrate de MATEX TOP CONCEPT S.R.L.cand (1) datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, (2) v-ati retras consimtamantul si nu exista un alt temei pentru prelucrare, (3) va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, aveti dreptul de a obtine stergerea datelor care va privesc.

Dreptul la restrictionare a prelucrarii

Aveti dreptul sa solicitati ca MATEX TOP CONCEPT S.R.L. sa restrictioneze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

  • v-ati opus prelucrarii in conformitate cu art. 21 alin. (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale MATEX TOP CONCEPT S.R.L. prevaleaza asupra drepturilor dvs.
  • contestati exactitatea datelor, pentru o perioada care permite verificarea exactitatii acestora. MATEX TOP CONCEPT S.R.L. trebuie sa restrictioneze orice prelucrare a acestor date pana la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal.
  • daca prelucrarea este ilegala, puteti sa va opuneti stergerii datelor cu caracter personal si sa solicitati restrictionarea utilizarii datelor dumneavoastra cu caracter personal.
  • daca MATEX TOP CONCEPT S.R.L. nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, dar solicitati pastrarea lor doar pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata

Aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii care evalueaza aspecte personale referitoare la dumneavoastra, care se bazeaza exclusiv pe prelucrarea automata si care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, cum ar fi performanta la locul de munca. Acest drept nu poate fi invocat in cazul in care decizia:

a. este necesara pentru executarea unui contract intre dumneavoastra si MATEX TOP CONCEPT S.R.L.;

b. este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

c. are la baza consimtamantul dumneavoastra explicit

Dreptul de retragere a consimtamantului

In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, va puteti retrage consimtamantul in orice moment printr-o cerere expresa. Daca va retrageti consimtamantul, acesta va intra in vigoare numai de la data retragerii.Aceasta situatiese aplica, de regula, in cazulmarketingului direct. In cazul in care nu mai doriti sa primiti newsletter-uri despre activitatea si evenimentele MATEX TOP CONCEPT S.R.L./ magazinul online www.lara-shop.ro, va puteti dezabona urmand instructiuni din fiecare e-mail prin care comunicam cu dumneavoastra.

Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere

Daca sunteti de parere ca MATEX TOP CONCEPT S.R.L. va prelucreaza datele cu caracter personal intr-un mod incorect, ne puteti contacta. De asemenea, aveti dreptul sa adresati o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, contact: Bld. Gral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, http://www.dataprotection.ro/.

Informatiile noastre de contact

MATEX TOP CONCEPT S.R.L., cu sediul social in în Municipiul Curtea de Arges, Str Episcop Nichita, Bl. A20, Sc.F, Ap.94, Jud. Arges, Romania, înregistrata la Oficiul Comertului cu numarul J03 /1849 /2018, CUI: RO 39890486, E-mail: office@lara-shop.ro.

Prezenta politica si informare poate face obiectul unor modificari ulterioare. Toate actualizarile si modificarile prezentei informari sunt valabile de la data aducerii la cunostinta, care se va realiza prin publicare pe website-ul www.lara-shop.ro.

Navigați
Închide

Coșul meu

Închide

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucurăm că ești în magazinul nostru!

O parolă de acces va fi trimisă pe mail-ul dvs.

Datele tale personale vor fi folosite pentru a avea partea de o experiență cât mai potrivită în site-ul nostru, pentru a accesa detaliile comenzilor dvs din aria de client, dar și pentru alte aspecte descrise în pagina politică de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Închide

Categorii